Zachte winters en zonovergoten zomerdagen. Hier, waar de rivier de Arade en de Atlantische Oceaan samenkomen, ligt het authentieke vissersdorpje Ferragudo. Witte gebouwen, steile straatjes, levendige pleinen en prachtige stranden. Het is moeilijk te geloven dat dit charmante dorpje in de Algarve nog niet door toeristen is ontdekt. Een goed bewaard geheim in de mooiste regio van Europa, waar de kwaliteit van leven ongeëvenaard is. Subliem wonen onder de zon, in een klimaat dat zich het beste laat omschrijven als heerlijk ontspannen.

Hier verrijst Villa Lagoa. Uitzicht op zee, één met de natuur, ultieme privacy en een wereld aan mogelijkheden om de hoek. Een villa ontworpen met het idee dat het ultieme genieten begint zodra je het pand oploopt en bijna naar binnen wordt gezogen. ‘Een perfecte ontsnapping aan de realiteit’ op een van de laatste plekken in de regio waar zo dicht bij de kust een bouwvergunning kon worden verleend. Met de zekerheid dus dat de rust die hier neerdaalt nooit verstoord zal worden.

Met een ruim vloeroppervlak is deze villa zeker groot. Het ontwerp is echter zo doordacht dat het overal intiem aanvoelt. Of u er nu met z’n tweeën verblijft of vrienden en familie ontvangt, u kunt er ook gezellig zijn en u terugtrekken. Om te trainen in de privé-gym kunt u genieten van de wellness-spa met hamam en sauna, wegdromen in de bioscoop of recreatielounge, waar zich ook de bar en de wijnkelder bevinden.

Neem een duik in het overloopzwembad. Open je ogen en het blauwe water lonkt. De palmbomen op het terras zorgen voor schaduw en waar je ook kijkt, de natuur biedt uitzicht op de oceaan. Villa Lagoa lijkt uit de grond te zijn verrezen, maar is zo zorgvuldig geplaatst dat er 280 graden uitzicht is over de zuidkust van Portugal en de andere kant een panoramisch uitzicht biedt op het prachtige Monchique gebergte. Het uitzicht is overal werkelijk spectaculair, en op het dakterras met buitenkeuken en jacuzzi is dat nog meer het geval.

Vermeldenswaard is dat de Nederlandse eigenaar deze villa eigenlijk voor zichzelf wilde laten bouwen. Hij kocht dit laatste stuk bouwgrond met de bedoeling er te gaan wonen, maar verhuisde uiteindelijk naar de Nederlandse Antillen. Dat is zeker een geluk voor degenen die de villa daadwerkelijk gaan bewonen, want het ontwikkelen van een project in Portugal vergt een lange adem. Het leven is hier traag, de lunches zijn lang en uitgebreid en ook het bouw- en vergunningsproces kost veel tijd. Dit laatste blijft de nieuwe eigenaar bespaard; Villa Lagoa kan turn-key worden opgeleverd.

Hoe het is ontworpen, is meesterlijk verwoord door Isabella Filusch. Isabella en haar team van ontwerpstudio Daudi Concepts hebben al hun passie en liefde in het ontwerp gestopt, dat zij haar ‘meesterwerk’ noemt. Alles wat de natuur te bieden heeft, heeft zij vertaald naar een interieurontwerp op maat. ”We gebruikten de natuur als inspiratie en creëerden van daaruit. Het zand, de stenen en het groen van Portugal hebben we ter plaatse geobserveerd en in ons opgenomen. We zijn emotionele mensen, maar het vertrouwen dat we van onze klant kregen, maakt dat we tot grote dingen in staat zijn.”

Interesse?